CLOSE
Back To Top

House in Mas Nou

Architectural and interior photography for Arquitectura y Diseño magazine.

Aimed at finding the best orientation towards the surrounding landscape, the house spins its main body until reaching a perpendicular position towards the hill providing the impression that the house is floating over it.

The interior areas in the ground floor are defined by four structural walls that twist against the slope and that are finally enclosed through four meter floor-to-ceiling glazing openings. The structural walls in the inner spaces have varying lengths and heights, which increase progressively in line with the space distribution. As a consequence of the design, the architecture embraces a zigzag pattern along the space allowing the environment to spread into the rooms.

The house is placed by the southern edge of the parcel releasing a wide flat space for the garden and the swimming pool area, which frame the best picture of the Costa Brava landscape surrounding the house.

Info_

Builder:

Construccions Alberca

Stylist:

Allan Stuart

Location:

Baix Empordà, Spain

Category: